blagro1

blagro1

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 505]

Warzywa po chińsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Świetny przepis naprawdę polecam!

Warzywa po chińsku

Składniki:

Warzywa po chińsku

 

  • opakowanie makaronu sojowego (10 dag)
  • czerwona, zielona i żółta papryka
  • średnia marchew
  • duża cebula
  • 20 dag średnich pieczarek
  • 1/2 małej kapusty pekińskiej
  • 1/2 pęczka posiek. dymki (zielona część]
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 cm świeżego imbiru
  • 7 łyżek oleju
  • 4 łyżki sosu sojowego
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Warzywa po chińsku
Makaron zalej wrzątkiem, odstaw do napęcznienia na 15 minut. Marchew i papryki pokrój w słupki, cebulę w kostkę, pieczarki w plasterki, a kapustę w paski. Czosnek i imbir posiekaj. Paprykę smaż 4 min na 3 łyżkach oleju. Pieczarki podsmaż na 2 łyżkach oleju. Na reszcie oleju podsmaż cebulę z czosnkiem i imbirem. Warzywa wymieszaj, dodaj kapustę, sos sojowy i pieprz. Makaron osącz, przełóż do warzyw. Podgrzej i posyp dymką.

Tagi:

makaron sosy