Sposób przygotowania:
Warzywa z grzybkami Mun
Grzybki moczymy 20 minut w gorącej wodzie a potem kroimy je w cienkie paseczki.Dzielimy kalafiora na różyczki.Marchewkę i paprykę kroimy w słupeczki.Strączki fasolki przecinamy na połowę.Smażymy kiełki,bambus oraz grzybki przez 1 minutę na 2 łyżkach oleju.Dodajemy szczyptę soli, cukier oraz sos sojowy.Wyjmujemy.Na reszcie oleju smażymy kalafiora,paprykę,marchew i fasolkę przez jakieś 3-4 minuty.Dodajemy grzybki,bambusa i kiełki.Wlewamy sos sojowy.Mieszamy mąkę z odrobinką wody i dodajemy do warzyw.Smażymy razem póki sos nie zgęstnieje.Na sam koniec skrapiamy sobie wszystko olejem sezamowym.Podajemy z ryżem.Smacznego!