IrenaM

IrenaM

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 195]

Warzywa z patelni wg meli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Szybki i zdrowy dodatek do obiadu lub na kolację.

Warzywa z patelni wg meli Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Warzywa z patelni wg meli

 

  • 1 szt brokuł,
  • 3 szt marchew,
  • 1 szt pietruszka,
  • 1 puszka fasolka czerwona,
  • do smaku Przyprawa do ziemniaków

 

Sposób przygotowania:

Warzywa z patelni wg meli
Brokuły pokroić w drobne różyczki i ugotować na półtwardo w lekko osolonej wodzie. Odcedzić i wrzucić na patelnię. Czerwoną fasolkę z puszki opłukać, a następnie wsypać do brokułów na patelnię. Marchewkę i pietruszkę obrać, umyć, pokroić w półplasterki i ugotować (tak aby nie były zbyt miękkie) następnie odcedzić i dorzucić na patelnię. Warzywa smażyć na rozgrzanej patelni około 5-7 minut (z dodatkiem niewielkiej ilości oliwy) doprawić przyprawą do ziemniaków. Podawać na ciepło. Smacznego!
Warzywa z patelni wg meli
Brokuły pokroić w drobne różyczki i ugotować na półtwardo w lekko osolonej wodzie. Odcedzić i wrzucić na patelnię.
Warzywa z patelni wg meli
Czerwoną fasolkę z puszki opłukać, a następnie wsypać do brokułów na patelnię.
Warzywa z patelni wg meli
Marchewkę i pietruszkę obrać, umyć, pokroić w półplasterki i ugotować

Tagi:

przyprawy