Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Warzywa z patelni z masłem i bułką tartą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Warzywa z masłem i bułką tartą to wspaniały dodatek do obiadu.

Warzywa z patelni z masłem i bułką tartą Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Warzywa z patelni z masłem i bułką tartą

 

Sposób przygotowania:

Warzywa z patelni z masłem i bułką tartą
Fasolkę szparagową umyć, oczyścić i ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, ostudzić, pokroić na kawałki. Dynię obrać, usunąć miąższ, pokroić na kawałki. Na patelni rozgrzać masło, wsypać pokrojoną w słupki paprykę, smażyć około 5-8 minut. Następnie do podsmażonej papryki dodać pokrojoną dynię i bakłażan, smażyć do miękkości, oprószyć solą i pieprzem. Do miękkich warzyw dodać fasolkę, posypać bułką tartą i podsmażyć do lekkiego zrumienienia się bułki.
Warzywa z patelni z masłem i bułką tartą
Wszystkie pokrojone w słupki warzywa podsmażyć na maśle
Warzywa z patelni z masłem i bułką tartą
Dodać ugotowaną pokrojoną na kawałki fasolkę szparagową
Warzywa z patelni z masłem i bułką tartą
Miękkie warzywa oprószyć bułką tartą i lekko zrumienić