Sposób przygotowania:
Warzywa z tortillą i sosem
Bakłażan i cukinie pokrój w plasterki, papryki w paski, pomidory umyj i delikatnie osusz. Warzywa posmaruj z obu stron olejem i smaż partiami na rozgrzanej patelni grillowej. Usmażone przełóż do żaroodpornego naczynia i wstaw do ciepłego piekarnika, żeby nie wystygły. Jogurt wymieszaj z ziołami, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek przypraw sola i pieprzem. Przed podaniem sos wstaw na kilkanaście minut do lodówki. Tortille podgrzej z obu stron na patelni, szybko posyp każdy placek łyżką tartego żółtego sera i złóż na pół i przygnieć łopatką, delikatnie podsmaż. Ciepłe placki pokrój w trójkąty. Grillowane warzywa ułóż na liściach sałaty, osobno podaj czosnkowy sos oraz serowe tortille.