Sposób przygotowania:
Warzywna zapiekanka
Ziemniaki obrać, umyć i pokroić na plasterki. U parować na pół twardo. Cebulę obrać, posiekać i zeszklić. Dodać mrożone lub świeże warzywa i dusić do miękkości. Jajka rozbełtać ze śmietaną doprawić do smaku i dodać trochę tartego sera żółtego.
W naczyniu żaroodpornym ułożyć warstwę ziemniaków posypać ziołami wyłożyć mieszankę warzyw zalać połową sosu i ułożyć resztę ziemniaków posypać je ziołami i wylać resztę sosu. Posypać serem żółtym. Zapiekankę zapiec w 280 stopniach przez ok 30 minut.
W naczyniu żaroodpornym ułożyć warstwę ziemniaków posypać ziołami wyłożyć mieszankę warzyw zalać połową sosu i ułożyć resztę ziemniaków posypać je ziołami i wylać resztę sosu. Posypać serem żółtym. Zapiekankę zapiec w 280 stopniach przez ok 30 minut.