Sposób przygotowania:
Zupa krem z warzyw z kaszą jaglaną
Do garnka włożyć pokrojony na kawałki brokuł oraz dwie młode cukinie w plastrach. Oskrobać marchewkę. Obrać cebulę. Oskrobać ziemniaki. Marchewkę cebulę i ziemniaki pokroić w kawałki i dodać do reszty warzyw. Zalać 3 l wody, posolić i gotować na małym ogniu.
Dołożyć do zupy kawałek masła. Ugotować kaszę jaglaną zgodnie z przepisem na opakowaniu. Ugotowane warzywa zmiksować. Dodać dwa ząbki przeciśniętego przez praskę czosnku i serek topiony. Gotować jeszcze przez chwilę aż do rozpuszczenia się sera.
Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Podawać z kaszą jaglana i np. ze świeżym lubczykiem.
Dołożyć do zupy kawałek masła. Ugotować kaszę jaglaną zgodnie z przepisem na opakowaniu. Ugotowane warzywa zmiksować. Dodać dwa ząbki przeciśniętego przez praskę czosnku i serek topiony. Gotować jeszcze przez chwilę aż do rozpuszczenia się sera.
Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Podawać z kaszą jaglana i np. ze świeżym lubczykiem.