Sposób przygotowania:
Warzywne leczo z wędzonym kurczakiem
Fasolkę szparagową oczyszczamy i gotujemy na miękko na parze. Paprykę myjemy, oczyszczamy i wraz z cukinią kroimy w kostkę. Do garnka przekładamy paprykę, dodajemy kostkę warzywną, zalewamy około 750 ml wody i gotujemy 5 minut po czym dodajemy, pomidory z puszki, koncentrat pomidorowy, cukinię i pokrojonego kurczaka – gotujemy 15 minut.
Następnie dodajemy ugotowaną na parze fasolkę, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i paprykami, gotujemy 5 minut. Podajemy oprószając szczypiorkiem.
Następnie dodajemy ugotowaną na parze fasolkę, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i paprykami, gotujemy 5 minut. Podajemy oprószając szczypiorkiem.
Marika-
Konczi
Dziękuję i polecam :)
LauraLaura
Holly
Konczi
Fasolka jako jedyna jest zrobiona na parze, reszta warzyw daje smak wywaru lecza który uwielbiam :)