Sposób przygotowania:
Leczo z dodatkiem cukiniiWszystkie warzywa myjemy, pomidorki sparzamy i kroimy w kostkę, cebulę można pokroić w pół plastry. Kiełbasę również kroimy w kosteczkę a pietruszkę drobno siekamy. Do garnka o szerokim dnie wlewamy olej i rozgrzewamy – wrzucamy cebulę którą należy zeszklić (dodajemy troszkę soli co przyśpieszy zmięknięcie cebulki), następnie dodajemy paprykę i dusimy przez kolejne 5 minut z cebulą, następnie dodajemy cukinię oraz pomidory, całość zalewamy 1 - 2 szklankami wody dodając kostkę rosołową oraz paprykę słodką , ostrą i sól. Wszystko dokładnie mieszamy i razem gotujemy pod przykryciem około 20-25 minut (papryka powinna być półtwarda), następnie dodajemy pokrojoną kiełbasę oraz koncentrat, dokładnie mieszamy i razem gotujemy około 10 minut. Doprawiamy do smaku. Podajemy posypując zieloną pietruszką