Sposób przygotowania:
Warzywne LO MEN (Chiny)
25 dag cienkiego makaronu
3 łyżki oleju
średnia marchew
2 szklanki kalafiora
zielona papryka
10 dag fasolki szparagowej
25 dag pokruszonego tofu
3 łyżki sosu sojowego
2 łyżki oleju sezamowego
Ugotować makaron. Odsączyć, przelać zimną wodą, wymieszać z 1 łyżką oleju i schłodzić w lodówce, W woku lub na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju i dodać makaron. Wymieszać z olejem i zrumienić na średnim ogniu (około 5 minut). Dodać średnią marchew pociętą w słupki, kalafior pocięty w drobne różyczki i fasolkę szparagową z poobcinanymi końcami i przeciętą na pół. Dodać tofu i wymieszać. Smażyć jeszcze około 5 minut. Dodać sos sojowy, przykryć i na małym ogniu podgotować jeszcze parę minut. Zdjąć przykrywkę, dodać olej sezamowy, zamieszać i podawać na gorąco.
3 łyżki oleju
średnia marchew
2 szklanki kalafiora
zielona papryka
10 dag fasolki szparagowej
25 dag pokruszonego tofu
3 łyżki sosu sojowego
2 łyżki oleju sezamowego
Ugotować makaron. Odsączyć, przelać zimną wodą, wymieszać z 1 łyżką oleju i schłodzić w lodówce, W woku lub na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju i dodać makaron. Wymieszać z olejem i zrumienić na średnim ogniu (około 5 minut). Dodać średnią marchew pociętą w słupki, kalafior pocięty w drobne różyczki i fasolkę szparagową z poobcinanymi końcami i przeciętą na pół. Dodać tofu i wymieszać. Smażyć jeszcze około 5 minut. Dodać sos sojowy, przykryć i na małym ogniu podgotować jeszcze parę minut. Zdjąć przykrywkę, dodać olej sezamowy, zamieszać i podawać na gorąco.
Gość