Natala1210

Natala1210

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 770]

Warzywne paczuszki w bekonie

  • 6
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Naprawdę coś fajnego,gorąco polecam! Tak przygotowane warzywa można podawać także z ziemniakami.

Warzywne paczuszki w bekonie

Składniki:

Warzywne paczuszki w bekonie

 

  • 4 marchewki,
  • 1 kalarepa,
  • 1/2 długiego ogórka zielonego,
  • 1 mały fenkuł,
  • 20dag.bekonu w cienkich plasterkach,
  • 2 łyżki ziarnistej musztardy,
  • Sos;
  • 4 żółtka,
  • 250ml.białego wina,
  • 1 łyżka soku z cytryny,
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Warzywne paczuszki w bekonie
Marchewki,ogórek i kalarepę obrać,fenkuł oczyścić.Wszystkie warzywa pokroić w długie słupki i przesmarować musztardą.Plasterki bekonu przekroić wzdłuż na pół.Z mieszanych warzyw przygotować pęczki i owinąć je plasterkami bekonu.Obsmażyć paczuszki na patelni bez tłuszczu ok.5min.i odstawić w ciepłe miejsce.Sos;żółtka wymieszać z sokiem z cytryny,ubić w gorącej kąpieli na puszystą masę.Mieszając stopniowo wlewać wino,doprawić do smaku solą i pieprzem.Paczuszki podawać polane sosem.

Tagi:

sosy