Sposób przygotowania:
Warzywny gulasz z pieczarkami
Składniki do podsmażania dokładamy wg podanej kolejności: na gorący olej wsypać obrane i starte ( moje w robocie na tarczy do warzyw lub na tarce grubsze oczka) warzywa: marchew, seler, pietruszka, podsmażać z 10 minut co jakiś czas mieszając.
Dodać pokrojony por, pokrojone pieczarki, wymieszać, podsmażać z 10 minut.
Dodać pokrojone: cukinię, paprykę, ząbki czosnku posiekane, podsmażać z 5 minut.
Wlać sok pomidorowy, dodać pieprz ziołowy, kostkę rosołową, paprykę ostrą i dusić po zagotowaniu z 10 minut, parę razy zamieszać.
Dodać pokrojony por, pokrojone pieczarki, wymieszać, podsmażać z 10 minut.
Dodać pokrojone: cukinię, paprykę, ząbki czosnku posiekane, podsmażać z 5 minut.
Wlać sok pomidorowy, dodać pieprz ziołowy, kostkę rosołową, paprykę ostrą i dusić po zagotowaniu z 10 minut, parę razy zamieszać.