ziutula

ziutula

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1019]

Warzywny gulasz z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszny, lekki a zarazem sycący gulasz warzywny z pieczarkami, smakuje doskonale z ryżem, makaronem, pieczywem.

Warzywny gulasz z pieczarkami Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Warzywny gulasz z pieczarkami

 

  • seler 1 średni,
  • pietruszka korzeń 2 sztuki,
  • marchew 4 sztuki średnie,
  • por 1 sztuka większy,
  • pieczarki 50 dag,
  • cukinia 1 sztuka większa,
  • papryka czerwona 2 sztuki,
  • ząbki czosnku 5 sztuk,
  • sok pomidorowy 1 litr,
  • pieprz ziołowy 2 łyżeczki,
  • kostka rosołowa 1 sztuka,
  • papryka ostra 1 łyżeczka

Sposób przygotowania:

Warzywny gulasz z pieczarkami
Składniki do podsmażania dokładamy wg podanej kolejności: na gorący olej wsypać obrane i starte ( moje w robocie na tarczy do warzyw lub na tarce grubsze oczka) warzywa: marchew, seler, pietruszka, podsmażać z 10 minut co jakiś czas mieszając.

Dodać pokrojony por, pokrojone pieczarki, wymieszać, podsmażać z 10 minut.

Dodać pokrojone: cukinię, paprykę, ząbki czosnku posiekane, podsmażać z 5 minut.

Wlać sok pomidorowy, dodać pieprz ziołowy, kostkę rosołową, paprykę ostrą i dusić po zagotowaniu z 10 minut, parę razy zamieszać.
Warzywny gulasz z pieczarkami
Pieczarki można zamienić na boczniaki.
Warzywny gulasz z pieczarkami
Cukinia i papryka jest bardzo szybko gotowa i dajemy na sam koniec.

Tagi:

danie warzywa