iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Warzywny kuskus z patelni

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pomysł na obiad lub ciepłą kolację

Warzywny kuskus  z patelni

Składniki:

Warzywny kuskus z patelni

 

  • 1 opakowanie carpaccio,
  • 1 szkl Kuskus,
  • 1 garść fasolka szparagowa,
  • 1/2 szt papryka czerwona,
  • 1/2 szt cebula,
  • ziarenka smaku lub kostka bulionowa do kuskusa
  • sos pomidorowy,
  • natka pietruszki,
  • 1 łyżeczka masło

 

Sposób przygotowania:

Warzywny kuskus z patelni
Fasolkę szparagowa obieramy gotujemy i kroimy na mniejsze kawałki .Kuskus zalewamy wrzątkiem kruszymy do niej kawałek kostki bulionowej . Nakrywamy i odstawiamy . Na patelni rozpuszczamy masło smażymy posiekaną cebulkę . Dodajemy pokrojoną czerwoną paprykę ,ugotowaną fasolkę i dodajemy plasterki carpaccio . Mieszamy i podsmażamy .Doprawiamy sola ,pieprzem .Natkę pietruszki siekamy dodajemy .Podajemy z sosem pomidorowym

Tagi:

sosy kuskus