aninka

aninka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 194]

Warzywny wywar z tymiankiem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczny i bardzo pożywny wywar warzywny

Warzywny wywar z tymiankiem

Składniki:

Warzywny wywar z tymiankiem

 

  • 3 średniej wielkości cebule
  • ½ selera korzenia
  • 2 łodygi selera naciowego
  • 3 duże marchewki
  • 2 ząbki czosnku
  • liść laurowy
  • 2 gałązki tymianku
  • pęczek natki pietruszki
  • 8-10 ziarenek pieprzu
  • gałązka lubczyku

 

Sposób przygotowania:

Warzywny wywar z tymiankiem
Cebulę obrać i pokroić w ćwiartki. Marchewkę i korzeń selera obrać i pokroić w kostkę. Seler naciowy pokroić na niewielkie kawałki. Natkę pietruszki związać nicią. Czosnek obrać. Do garnka włożyć wszystkie składniki wywaru. Zalać całość 2-2,5 litra wody. Zagotować. Zabrać powstałą pianę. Gotować wywar około 1 godziny. Przygotowany wywar przecedzić przez sitko.