Sposób przygotowania:
Wątroba smażona
Wątrobę umyć, oczyścić z błon, pokroić w skośne paski,
oprószyć pieprzem i mąką usmażyć na rozgrzanym
smalcu, posolić po usmażeniu.
Cebulę obrać, opłukać, pokroić w plastry i usmażyć na
tłuszczu pozostałym od smażenia wątroby.
Wątrobę przełożyć do rondla, dodać cebulę, odrobinę wrzącej wody, przykryć i dobrze zagrzać. Podawać z ziemniakami lub pieczywem.
oprószyć pieprzem i mąką usmażyć na rozgrzanym
smalcu, posolić po usmażeniu.
Cebulę obrać, opłukać, pokroić w plastry i usmażyć na
tłuszczu pozostałym od smażenia wątroby.
Wątrobę przełożyć do rondla, dodać cebulę, odrobinę wrzącej wody, przykryć i dobrze zagrzać. Podawać z ziemniakami lub pieczywem.