Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 814]

Wątroba z papryką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Znudziła się Wam tradycyjna, smażona wątroba z cebulką, szukacie odmiany, oto przepis dla Was. Wypróbuj, przekonaj się.

Wątroba z papryką

Składniki:

Wątroba z papryką

 

  • ½ kg wątroby wieprzowej
  • 1 szt. papryki czerwonej
  • 1 szt. papryki żółtej
  • 2 szt. cebuli
  • ½ szk. mleka
  • 200 g koncentratu pomidorowego
  • 2 łyżki sosu sojowego jasnego
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • ½ łyżeczki papryki słodkiej
  • ½ łyżeczki czosnku
  • Pieprz
  • Sól

Sposób przygotowania:

Wątroba z papryką

I

Wątroba z papryką
Przygotowanie wątroby wieprzowej, wątrobę kroimy i zalewamy mlekiem.

1. Wątrobę kroję na małe kawałki, zalewam mlekiem i odstawiam na godzinę

II

Wątroba z papryką
Smażenie wątróbki wieprzowej.

2. Po tym czasie do miski wsypuję sól, paprykę słodką, pieprz, czosnek, wlewam oliwę oraz sos sojowy. Dokładnie mieszam i łączę z wątrobą odsączoną z mleka.
3. Wątrobę z marynatą smażę na rozgrzanej patelni.

III

7. Wątróbka gotowa, podaję z ziemniakami oraz surówką.
8. Smacznego.