lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

Wątroba wieprzowa duszona w kapuście

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Wątroba wieprzowa duszona w kapuście

Wątroba wieprzowa duszona w kapuście

Składniki:

Wątroba wieprzowa duszona w kapuście

 

  • 1 kg wątroby wieprzowej
  • główka białej kapusty
  • 2 marchewki
  • 2 cebule
  • sól
  • pieprz
  • olej
  • mąka

 

Sposób przygotowania:

Wątroba wieprzowa duszona w kapuście
Wątróbkę,umyj,osusz oprósz mąka i podsmaż na oleju.Na tym samym oleju zeszklij posiekaną cebulę oraz marchewkę startą na tarce o grubych oczkach.Do tego dodaj poszatkowaną białą kapustę.Całość dopraw do smaku i chwilę duś na wolnym ogniu.Przygotuj garnek,do niego włóż połowę kapusty, na niej poukładaj wątrobę wieprzową którą przykryj kapustą.Zalej to 300 ml wody dopraw do smaku i duś aż do miękkości.