iw1987

iw1987

Starszy Kucharz
[Przepisów: 45]

Wątróbka cielęca duszona z cebulą

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Dla głodomorów czyli wiejskie jadło przepyszne :))))

Wątróbka cielęca duszona z cebulą

Składniki:

Wątróbka cielęca duszona z cebulą

 

Sposób przygotowania:

Wątróbka cielęca duszona z cebulą
Cebulę obrać, pokroić cienko w półkrązki, udusić na częsci tłuszczu, skropić octem, cytryną lub kwaskiem. Wątróbke umyć, oczyścić z błony i grupszych żył, pokroić na porcje, ścinając skośnie plastry w poprzek włukien. Porcje opruszyć mąką i osmażyć na silnie rozgrzanym tłuszczu. Pod koniec smażenia posolić, popieprzyć, dodać cebulę i chwilę dusić razem. Podawac z ziemniakami lub z kaszą.