carmen1051

carmen1051

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 115]

Wątróbka curry

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Smaczna wątróbka z cebulką

Wątróbka curry

Składniki:

Wątróbka curry

 

  • 50 dag wątróbki
  • 4 cebule
  • 5 ząbków czosnku
  • 3 łyżeczki curry
  • szklanka wody
  • natka pietruszki

Sposób przygotowania:

Wątróbka curry
Wątróbke myjemy i kroimy w kostkę. Cebule obieramy, kroimy w kostkę. Czosnek również obieramy i kroimy w drobniutka kosteczkę. Razem z cebula przesmażamy na patelni. Wątróbke przesmażamy na patelni, dodajemy do niej cebule i czosnek. Podlewamy szklanka wody i dusimy ok 30 minut pod przykryciem. Pod koniec duszenia posypujemy curry i solą. Kiedy wątróbka będzie miękka wykładamy na talerze i posypujemy posiekana natka pietruszki.