Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Wątróbka drobiowa na ostro

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Wątróbkę podawać z ryżem, kaszą lub pieczywem

Wątróbka drobiowa na ostro

Składniki:

Wątróbka drobiowa na ostro

 

  • 50 dag wątróbki drobiowej,
  • 1 papryczka chilli,
  • 2 ząbki czosnku,
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego,
  • 4 łyżki sosu sojowego,
  • 1 łyżka mąki,
  • 3 łyżki olej,
  • sól,
  • pieprz

 

Sposób przygotowania:

Wątróbka drobiowa na ostro
Wątróbkę umyć, osuszyć, pokroić na kawałki i usmażyć na rozgrzanym oleju. Pod koniec smażenia dodać bardzo drobno posiekaną papryczkę chilli i przeciśnięty przez praskę czosnek, smażyć ok.1 minuty. Koncentrat pomidorowy wymieszać z sosem sojowym i mąką. Połączyć z wątróbką, podgrzać i zagotować. Przyprawić do smaku solą i pieprzem