Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Wątróbka drobiowa smażona :

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Nie wszyscy lubią podroby. Wątróbka drobiowa jest wyjątkiem . Z reguły jest lubiana . Delikatna. Szybka do zrobienia.

Wątróbka drobiowa smażona :

Składniki:

Wątróbka drobiowa smażona :

 

 

Sposób przygotowania:

Wątróbka drobiowa smażona :
Wątróbkę umyć , oczyścić , dobrze odsączyć . Posolić , popieprzyć , posypać mąką . Kłaść na rozgrzany tłuszcz i smażyć na rumiano z obu stron . Zmniejszyć gaz i dosmażyć wg upodobań .
Można też usmażyć pokrojoną w piórka cebulę i dodać ją do wątróbki w ostatniej fazie smażenia.