Megg

Megg

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 412]

Wątróbka drobiowa wg Megg

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Wątróbka drobiowa wg Megg

Wątróbka drobiowa wg Megg Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Wątróbka drobiowa wg Megg

 

  • 0,5 kg wątróbki drobiowej
  • 2 cebule
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej mielonej
  • 1/2 łyżeczki papryki ostrej mielonej
  • 1 łyżeczka curry
  • 1 łyżeczka sosu sojowego
  • pieprz do smaku
  • sól do smaku

 

Sposób przygotowania:

Wątróbka drobiowa wg Megg
Cebulę obrać, pokroić w kostkę i zeszklić na niewielkiej ilości oleju.Wątróbkę umyć, oczyścić, pokroić w kostkę i dodać do zeszklonej cebuli na patelnię. Podsmażać co chwile mieszając. Dodać paprykę słodką, ostrą, curry, sos sojowy i wymieszać całość, a następnie jeszcze doprawić do smaku solą i pieprzem. Całość podsmażać jeszcze kilka minut aby wątróbka była zarumienioną.Gotową wątróbkę podawać z pieczonymi ziemniaczkami i dowolną surówką.
Wątróbka drobiowa wg Megg
Wątróbka drobiowa wg Megg
Wątróbka drobiowa wg Megg
Wątróbka drobiowa wg Megg