renatka1

renatka1

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 472]

Wątróbka królicza z majerankiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Wątróbka królicza z majerankiem i z jabłkiem i cebulką to po prostu poezja smaku. Polecam jest rewelacyjna.

Wątróbka królicza z majerankiem Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Wątróbka królicza z majerankiem

 

  • 600 g wątróbki z królika
  • 2 cebule
  • 2 jabłka
  • 1 łyżka majeranku
  • sól i biały pieprz do smaku
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Wątróbka królicza z majerankiem

Etap 1

Wątróbka królicza z majerankiem
Wątróbkę oczyścić i umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym.

Wątróbkę oczyścić i umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym.

Etap 2

Wątróbka królicza z majerankiem
Następnie podsmażyć na rozgrzanym oleju.

Następnie podsmażyć na rozgrzanym oleju.

Etap 3

Wątróbka królicza z majerankiem
Po około 10 minutach dodać pokrojone jabłko i cebulę.

Po około 10 minutach dodać pokrojone jabłko i cebulę i nadal dusić już tym razem pod przykryciem. Jabłko pokroić w kostkę, a cebulę w piórka.

Etap 4

Wątróbka królicza z majerankiem
Po około 20 minutach doprawić wątróbkę majerankiem.

Po około 20 minutach doprawić majerankiem.

Etap 5

Wątróbka królicza z majerankiem
Danie spożywać bezpośrednio po przygotowaniu.

A na koniec dodać do smaku biały pieprz i sól. Spożywać bezpośrednio po przygotowaniu.