Sposób przygotowania:
Kawałki kurczaka w sosie pomidorowo-paprykowymETAP 1:
Mięso umyć i osuszyć. Oprószyć solą z każdej strony. W misce wymieszać olej z sokiem wyciśniętym z mandarynki. Dodać harissę i syrop trzcinowy. Wymieszać. Do marynaty włożyć mięso i wymieszać całość. Wstawić do lodówki na całą noc.
ETAP 2:
Patelnię mocno rozgrzać i wlać na nią marynatę z miski, ułożyć kąski kurczaka. Mocno zrumienić z każdej strony.
ETAP 3:
Gdy to nastąpi dodać posiekany czosnek i wlać pomidory. Do puszki wlać wodę ( do całej puszki) i przelać na patelnię.
Ogień zmniejszyć płomień, przykryć pokrywką i dusić do miękkości. Powinno też sporo płynu wyparować. Przed podaniem dosmaczyć solą.
Smacznego!