Sposób przygotowania:
Gołąbki w pekince drobiowo- wieprzoweETAP 1:
Ryż gotujemy w osolonej wodzie i studzimy. Do miski wkładamy oba rodzaje mięsa i ryż, dodajemy jaja i przyprawy, a następnie mieszamy razem do uzyskania zwartej masy.
ETAP 2:
W garnku gotujemy wodę z dodatkiem soli i parzymy w niej około 3 minuty obrane liście kapusty.
ETAP 3:
Kapustę osączamy.
Na każdym liściu układamy trochę farszu i zwijamy gołąbki. Ja robiłam dość spore wyszło mi 10 sztuk.
ETAP 4:
Do rondelka wlewamy sok i wodę , dodajemy koncentrat i zagotowujemy. Zagęszczamy mąką rozmieszaną w trochę wody. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
ETAP 5:
Gołąbki układamy w naczyniu żaroodpornym, zalewamy sosem i zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 45 do 60 minut. Podajemy polane z wierzchu sosem.