Lechu

Lechu

Szef Kuchni
[Przepisów: 54]

Wątróbka kurcząt z winem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Wątróbki umyć, osączyć i obtoczyć w mące, oprószyć pieprzem.

Wątróbka kurcząt z winem

Składniki:

Wątróbka kurcząt z winem

 

  • 40 dag wątróbek z kurcząt
  • 25 dag pieczarek
  • 2 cebule
  • 2 łyżki masła
  • 4 łyżki keczupu
  • mąka
  • sól, pieprz
  • 2 kieliszki czerwonego wina

Sposób przygotowania:

Wątróbka kurcząt z winem
Wątróbki umyć, osączyć i obtoczyć w mące, oprószyć pieprzem. Masło rozpuścić na patelni, usmażyć wątróbkę na dość ostrym ogniu z każdej strony po 2 minuty, posolić do smaku odstawić w ciepłe miejsce. Pieczarki umyć, drobno pokroić, włożyć do rondla, dodać masło pozostałe na patelni i dusić razem z posiekaną cebulą. Połączyć wątróbkę z grzybami, dodać keczup i wino, wymieszać, dusić chwilkę razem aby odparować trochę wina.