graciana3

graciana3

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 245]

wątróbka po żydowsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

wątróbkę robię na grilla ,podaję z chlebem

wątróbka po żydowsku

Składniki:

wątróbka po żydowsku

 

  • 75 deko wątróbki drobiowej
  • 4 ząbki czosnku
  • 0,5 łyżeczki słodkiej papryki
  • 2 łyżki oleju
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • sól,pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

wątróbka po żydowsku
czosnek obrać ze skórki i przecisnąć przez praskę,rozgnieciony czosnek połączyć z solą ,pieprzem i papryką,wszystko dobrze wymieszać,dodać olej i sok z cytryny,tak przygotowanym sosem dokładnie natrzeć wątróbkę i wstawić ją do lodówki na pół godziny,następnie upiec ją na grillu lub na ruszcie z dwóch stron i możemy zajadać