Ludwika86

Ludwika86

Kucharz
[Przepisów: 12]

wątróbka teściowej:)

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

wątróbka duszona z cebulą i jabłkami

wątróbka teściowej:)

Składniki:

wątróbka teściowej:)

 

  • 500 g wątróbki wieprzowej
  • 5 średnich cebul
  • 5 dużych jabłek
  • olej
  • sól pieprz
  • mąka

Sposób przygotowania:

wątróbka teściowej:)
Wątróbkę kroimy na kawałki i myjemy,potem obtaczamy w mące i smażymy na oleju,przekładamy do brytfanki dopiero teraz solimy i pieprzymy.Cebulę kroimy w półksiężyce podsmażamy na oleju przekładamy do brytfanki,jabłka kroimy na cztery części i także wrzucamy do brytfanki,Następnie brytfankę przykrywamy i wstawiamy do piekarnika na 180 st do momentu kiedy będzie miękka.podajemy z ziemniakami ugotowanymi w mundurkach i z surówką z pora lub marchewki.