Sposób przygotowania:
Wątróbka w sosie koperkowym z makaronemETAP 1:
 
Cebulę obieramy i drobno siekamy. Podsmażamy przez chwilę na głębszej patelni (na oliwie)
ETAP 2:
 
Wątróbkę płuczemy i większe kawałki kroimy na mniejsze. Dodajemy do cebuli i przyprawiamy solę, pieprzem i pikantną przyprawą do kurczaka. Smażymy mieszając co jakiś czas.
ETAP 3:
 
Do podsmażonej wątróbki wlewamy wodę i dodajemy kostkę rosołową, doprowadzamy do wrzenia. Wsypujemy posiekany koperek i przez chwilę gotujemy.
ETAP 4:
 
Wątróbkę zagęszczamy mąką wymieszaną w mleku. Mieszając doprowadzamy do wrzenia.
ETAP 5:
 
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu, przelewamy zimną wodą i odcedzamy.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
