Sposób przygotowania:
Wątróbka w sosie pieczarkowym
Wątróbkę oczyszczamy (można wymoczyć w mleku) i kroimy na kawałki. Cebule obieramy i kroimy. Pietruszkę płuczemy i siekamy.
Marchew ścieramy na tarce albo drobno pokroimy. Rozgrzewamy masło i wrzucamy wątróbkę.dodajemy cebulę i razem dusimy. Gotujemy bulion,doprawiamy przyprawami i zagęszczamy trochę mąką.
Dodajemy też śmietanę, przygotowaną natkę pietruszki i wątróbkę.
Przez chwilę razem wszystko ogrzewamy. Jeśli trzeba raz jeszcze doprawiamy do smaku.
Marchew ścieramy na tarce albo drobno pokroimy. Rozgrzewamy masło i wrzucamy wątróbkę.dodajemy cebulę i razem dusimy. Gotujemy bulion,doprawiamy przyprawami i zagęszczamy trochę mąką.
Dodajemy też śmietanę, przygotowaną natkę pietruszki i wątróbkę.
Przez chwilę razem wszystko ogrzewamy. Jeśli trzeba raz jeszcze doprawiamy do smaku.