michal1995

michal1995

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 112]

Wątróbka w sosie musztardowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszna wątróbka drobiowa w sosie

Wątróbka  w sosie musztardowym Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Wątróbka w sosie musztardowym

 

  • 300 gram wątróbka
  • 2 łyżki musztarda
  • 2 łyzki śmietana
  • do smaku Sól
  • do smaku pieprz
  • 250 ml bulion drobiowy
  • 20 dag mąki
  • 1 główka cebula
  • olej do smazenia

Sposób przygotowania:

Wątróbka w sosie musztardowym
Wątróbkę oczyścić z błon oraz z tłuszczu. Umyć pod bieżącą wodą, następnie wyłożyć na papierowy ręcznik i dokładnie osuszyć z nadmiaru wody.  Do miski wsypać mąkę, wątróbkę obtaczać w mące a następnie wrzucać na rozgrzany olej ,smażyć aż wątróbka sie zarumieni. Do wątróbki dodać pokrojoną cebule i chwile podsmażać. Wszystko przełożyć do rondla zalać bulionie, przykryć i dusić na małym ogniu około 20 minut aż wątróbka zmięknie. W misce wymieszać musztardę ze śmietaną, oraz z odrobiną sosu gotową mieszanke dodać do sosu, dokładnie wymieszać. Gdy wątróbka się zagotuje doprawić solą i pieprzem.
Wątróbka  w sosie musztardowym
Wątróbke
Wątróbka  w sosie musztardowym
oczyścić z błon oraz z tłuszczu