Sposób przygotowania:
Wątróbka w warzywach
Kapustę białą szatkujemy i przekładamy do głębszej patelni lub garnka. Paprykę i por drobno kroimy i dodajemy do kapusty. Następnie wlewamy szklankę wody i dusimy pod przykryciem. W czasie gdy duszą się warzywa przygotowujemy wątróbkę: Wątrobę kroimy na plastry, które delikatnie rozbijamy tłuczkiem i przyprawiamy z każdej strony solą, pieprzem oraz przyprawą do wieprzowiny. Obtaczamy w bułce tartej i smażymy przez moment z każdej strony na rozgrzanym tłuszczu. Gdy warzywa zaczną robić się miękkie to dodajemy ketchup oraz przyprawy: sól pieprz i ostrą paprykę. Mieszamy i dusimy ok. 5 minut. Następnie połowę warzyw wykładamy do naczynia, a w pozostałych układamy podsmażoną wątróbkę , po czym przykrywamy odłożonymi warzywami. Dusimy pod przykryciem ok. 30 minut (aż wątróbka będzie miękka). Podajemy na obiad z ziemniakami.