Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Wątróbka w warzywach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Cebulę pokroić w talarki i obsmażyć na małej ilości oleju na złoto. Dodać mrożone

Wątróbka w warzywach

Składniki:

Wątróbka w warzywach

 

  • 50 dag wątróbki wieprzowej
  • pól opakowania mieszanki mrożonych warzyw (najlepiej marchew z groszkiem)
  • 3 cebule
  • 4 łyżki keczupu lub 2 koncentratu pomidorowego
  • łyżka Vegety
  • olej do smażenia
  • mąka do oprószenia wątróbki
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Wątróbka w warzywach
Cebulę pokroić w talarki i obsmażyć na małej ilości oleju na złoto. Dodać mrożone warzywa i razem dusić przez parę minut pod przykryciem. Podlać filiżanką wody, dodać przyprawy, keczup, wymieszać i dalej dusić na małym ogniu. W tym czasie pokroić wątróbkę na małe kawałeczki, oprószyć przyprawami, obtoczyć w mące, obsmażyć i włożyć do jarzyn. Dusić razem jeszcze kilka minut. Podawać z ziemniakami z wody lub ryżem.