agus1254

agus1254

Kucharz
[Przepisów: 10]

Wątróbka wieprzowa smażona z cebulką

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

....pyszna,prosta i sycąca

Wątróbka wieprzowa smażona z cebulką

Składniki:

Wątróbka wieprzowa smażona z cebulką

 

  • 70 dkg wątroby wieprzowej
  • 70 dkg cebuli
  • mąka do panierowania
  • olej do smażenia
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Wątróbka wieprzowa smażona z cebulką
Cebulę obieramy,kroimy na półplasterki i smażymy na wolnym ogniu z dodatkiem oleju.Wątrobę myjemy,usuwamy błonki i żyłki,kroimy na niewielkie kawałki,jeszcze raz płuczemy i odsączamy.Każdy kawałek obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym oleju (na średnim ogniu) na osobnej patelni.Gdy wątróbka jest już podsmażona dodajemy do smażącej się cebulki i jeszcze razem dosmażamy,pod koniec doprawiamy solą i pieprzem.