kodziro

kodziro

Kucharz
[Przepisów: 13]

Wątróbka wieprzowa w Potrawce!

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Smaczna wątroba wieprzowa przyrządzona w potrawce z cebuli i marchewki

Wątróbka wieprzowa w Potrawce!

Składniki:

Wątróbka wieprzowa w Potrawce!

 

  • 1,3 kg wątroby wieprzowej
  • 2 duże marchewki
  • 6 średnich cebul
  • ok. szkl wody
  • 1 płaska łyżka wegety
  • 1 płaska łyżeczka pieprzu mielnego
  • mąka
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Wątróbka wieprzowa w Potrawce!
Wątrobe opłukać, wysuszyć i obtoczyć w mące, przysmazyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Cebule pokroić na dosyc grube kawalki i podsmazyc w garnku na oleju, przyprawic wegetą i pieprzem. Marchewke zetrzeć na tarce o grubych oczach i dodać do podsmażonej cebuli, wszystko razem wymieszac dolać wode i poddusic (ok10-15min). Dodać podsmażoną wątrobe, wszystko dobrze wymieszać i poddusic na małym ogniu jeszcze ok 20 min, tak przyrządzoną wątrobe podawać z ziemniakami, ryżem lub kaszą.