Wątróbka wieprzowa z cebulą Asus

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Tak przygotować wątróbkę z cebulką

Wątróbka wieprzowa z cebulą Asus

Składniki:

Wątróbka wieprzowa z cebulą Asus

 

  • 50 dag. wątróbki wieprzowej
  • 3 małe cebule czerwone
  • 2 łyżki mąki
  • 1 łyżeczka masła
  • Sól, pieprz, tymianek

Sposób przygotowania:

Wątróbka wieprzowa z cebulą Asus
Wątróbkę kilkakrotnie opłukać, ściągnąć błonę i żyły. Pokroić na małe plasterki. Obraną cebulę pokroić w krążki, posolić i oprószyć lekko tymiankiem, smażyć na oleju tak długo aż będzie miękka. Kawałki wątróbki oprószyć pieprzem, obtoczyć w mące i smażyć na rozgrzanym oleju na rumiano z obu stron. Na koniec dodać cebule, masło dosmażyć na małym ogniu i doprawić solą do smaku.