ewaeu

ewaeu

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 293]

Wątróbka wołowa smażona

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 1

To jest przepis doskonały mojej doskonałej teściowej. Ja rzadko robiłam wątróbkę wołową, bo jej po prostu nie umiałam zrobić. Zapewniam, że wg tego przepisu jest wyśmienita.

Wątróbka wołowa smażona

Składniki:

Wątróbka wołowa smażona

 

Sposób przygotowania:

Wątróbka wołowa smażona

ETAP 1:

Wątróbkę oczyścić , umyć , osuszyć. Obsypać bardzo grubo solą, tak żeby była biała.

Obsmażyć na suchej patelni. Ma się zrobić ,, poduszka,,.

Następnie dokładnie umyć pod bieżącą wodą. Osuszyć i pokroić w plastry.

Oprószyć mąką i smażyć na oleju rzepakowym. Wyjąć wątróbkę na talerz, a na patelnię wrzucić pokrojoną w piórka cebulę.

Zeszklić. Dodać pokrojone w plastry jabłko i przez chwilę dusić, ale tak żeby jabłka pozostały w całości.

Dołożyć usmażoną wątróbkę i przyprawić do smaku.

Smacznego. .


Tagi:

podroby danie