Sposób przygotowania:
Wątróbka wołowa w sosie własnym
Kolendrę wraz z pieprzem ucieramy w moździerzu. Cebulę kroimy w wiórki. Na suchej patelni wytapiamy boczek pokrojony w plastry grubości 2 cm. Gdy się zarumieni z dwóch stron, zdejmujemy go z patelni i wkładamy wątróbkę wołową. Smażymy z dwóch stron ok. 4 minut z każdej strony (jeśli wątróbki wcześniej nie pokroiliśmy i smażymy większe kawałki nakłuwamy ją widelcem). Po przewróceniu na drugą stronę posypujemy ją mieszanką kolendry i pieprzu. Gdy się usmaży przekładamy do boczku i na patelnię wrzucamy cebulę. Posypujemy solą i smażymy pod przykryciem do miękkości. W oddzielnym garnku z bulionem dodajemy cebulkę wraz z tłuszczem, dodajemy wątróbkę oraz boczek i dusimy pod przykryciem 7 minut. Jeśli sos nie jest zbyt gęsty zaciągamy go mąką.