izabela11111

izabela11111

Szef Kuchni
[Przepisów: 156]

Wątróbka z cebulą 7

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Smaczna, klasycznie przyrządzona wątróbka.

Wątróbka z cebulą 7

Składniki:

Wątróbka z cebulą 7

 

  • ok. 1/2 kg wątróbki drobiowej
  • 1 szt. średnia biała cebula
  • sól
  • przyprawa Kucharek
  • margaryna do smażenia

Sposób przygotowania:

Wątróbka z cebulą 7
Wątróbkę drobiową oczyść, umyj, osusz, pokrój na mniejsze kawałki. Cebulę obierz, pokrój w kostkę. Na patelni roztop trochę margaryny, włóż wątróbkę, następnie pokrojoną cebulę. Wszystko razem wymieszaj, oprósz solą i przyprawą Kucharek.. Smaż do miękkości wątróbki, często mieszając. Podawaj z ziemniakami i surówką z kapusty kiszonej lub z chlebem.