evita0007

evita0007

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 423]

Wątróbka z cebulą i kalafiorem

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Wątróbkę podałam na obiad ze świeżą bułeczką.Danie jest bardzo syte ale też smaczne :-) Polecam wszystkim .

Wątróbka z cebulą i kalafiorem Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Wątróbka z cebulą i kalafiorem

 

  • 500g wątróbki drobiowej kurzej
  • 2 duże cebule
  • 1 mały kalafior
  • olej rzepakowy do smażenia
  • Przyprawy wg.uznania
  • sól morska ziołowa (młynek),płatki chili,papryka słodka w proszku,pieprz kolorowy(młynek
  • posiekana natka pietruszki

Sposób przygotowania:

Wątróbka z cebulą i kalafiorem
Kalafior dzielimy na rózyczki i gotujemy aldente w osolonej wodzie -odcedzamy i odstawiamy. Wątróbkę myjemy i oczyszczamy z błonek.Cebulę obieramy i kroimy w pół krążki. Na patelni rozgrzewamy olej i wkładamy wątróbkę. Przyprawiamy wyżej wymienionymi przyprawami i smażymy z obu stron. Następnie dodajemy cebulę,mieszamy i przykrywamy pokrywą.Dusimy do zwiędnięcia cebuli. Odkrywamy i podsmażamy do odparowania płynu.Pod koniec dodajemy różyczki kalafiora,mieszając trzymamy na niewielkim ogniu żeby całość sie podgrzała i gotowe. Wykładamy na talerze,posypujemy natką i podajemy :-) Smacznego :-)
Wątróbka z cebulą i kalafiorem
Etap 1tutaj widzimy gotowe etapy przygotowania