evita0007

evita0007

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 423]

Wątróbka z cebulką w sosie własnym

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Tanio,szybko i smacznie....

Wątróbka z cebulką w sosie własnym Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Wątróbka z cebulką w sosie własnym

 

  • 400g wątróbka drobiowa
  • 2-3 duże cebule
  • 3 łyżki olej do smażenia
  • 3 łyżki mąka(np.tortowa)
  • 1/3 szklanka wody (przegotowana)
  • 1 łyżeczka papryka czerwona w proszku
  • sól,pieprz(wg.uznania)

Sposób przygotowania:

Wątróbka z cebulką w sosie własnym
Wątróbkę myjemy i oczyszczamy z błonek.Cebulę obieramy i kroimy w pół krążki. Na patelni rozgrzewamy olej i wkładamy wątróbkę,posypując ją mąką.Podsmażamy ją z każdej strony po kilka chwil.Następnie dodajemy cebulę i posypujemy papryką,solą oraz pieprzem.Delikatnie całość mieszamy.Dodajemy wodę i dusimy do miękkości cebuli. Podajemy np.z pieczywem :-)
Wątróbka z cebulką w sosie własnym
Wątróbkę myjemy i oczyszczamy z błonek.Cebulę obieramy i kroimy w półkrążki.
Wątróbka z cebulką w sosie własnym
Na patelni rozgrzewamy olej i wkładamy wątróbkę,posypując ją mąką.Podsmażamy ją z każdej strony po kilka chwil.Następnie dodajemy cebulę i posypujemy papryką,solą oraz pieprzem.