paula231406

paula231406

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 769]

wątróbka z czosnkeim

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

pyszne połączanie mięsa z czosnkiem

wątróbka z czosnkeim

Składniki:

wątróbka z czosnkeim

 

Sposób przygotowania:

wątróbka z czosnkeim
Czosnek obieramy, przepuszczamy przez praskę. Cebulę obieramy i kroimy w plasterki. Szklimy ją na oleju dodając po chwili czosnek. Wątróbkę płuczemy, osuszamy. Otaczamy ją w mące i dodajemy do składników na patelni. Tak smażymy 5 min, po tym czasie wątróbkę przewracamy i smażymy kolejne 5 min. Następnie całość podlewamy wodą i dusimy do miękkości. Na koniec doprawiamy solą i pieprzem.