Bernadetta

Bernadetta

Złoty Ekspert
[Przepisów: 947]

Wątróbka z gęsi z cebulką smażoną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Za wątróbką nigdy nie przepadałam. Zmieniło się to tydzień temu- kiedy zrobiłam w końcu wątróbkę z gęsi...

Wątróbka z gęsi z cebulką smażoną Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Wątróbka z gęsi z cebulką smażoną

 

 

Sposób przygotowania:

Wątróbka z gęsi z cebulką smażoną
Wątróbkę dokładnie płuczemy i osuszamy papierowym ręcznikiem, a następnie kroimy na mniejsze kawałki i obtaczamy w mące pszennej. Cebulę obieramy, kroimy w średnie pióra, obsmażamy na rozgrzanej margarynie, ściągamy na talerz. Na tej samej margarynie smażymy przez kilka chwil z każdej strony gęsią wątróbkę, dodajemy podsmażoną cebulę, doprawiamy do smaku solą i świeżo mielonym pieprzem.
Wątróbka z gęsi z cebulką smażoną
Cebulę obieramy, kroimy w średnie pióra, obsmażamy na rozgrzanej margarynie, ściągamy na talerz.
Wątróbka z gęsi z cebulką smażoną
Na tej samej margarynie smażymy przez kilka chwil z każdej strony gęsią wątróbkę