Sposób przygotowania:
Wątróbki z warzywami i jabłkiemETAP 1:
Paprykę i dynię oczyścić z nasion, pokroić w kostkę. Na rozgrzanym oleju zeszklić posiekaną cebulę, dodać dynię z papryką, chwilę podsmażyć.
ETAP 2:
Wątróbki oczyścić z błonek, zalać mlekiem i moczyć około 20 minut. Następnie osączyć i podsmażyć na rozgrzanym maśle.
ETAP 3:
Warzywa i wątróbkę przełożyć do garnka, podlać odrobiną wody i dusić pod przykryciem.
ETAP 4:
Następnie dodać obrane i pokrojone w kostkę jabłko, wsypać roztarty majeranek i gotować do miękkości.
ETAP 5:
Śmietanę wymieszać z mieloną papryką, połączyć z sosem, doprawić do smaku solą i pieprzem.