paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Wątróbka z papryką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Smażona wątróbka z cebula czerwoną i papryką, doprawiona majerankiem, majonezem i musztardą. Prosty i niedrogi obiad

Wątróbka z papryką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Wątróbka z papryką

 

  • wątróbka drobiowa 40 dag
  • mąka do panierki
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • majeranek 1 łyżka
  • cebula czerwona 2 sztuki
  • majonez 1 łyżka
  • musztarda 1 łyżeczka
  • śmietana 1 łyżka
  • papryka czerwona 1 sztuka
  • bulion drobiowy 0,5 szklanki

Sposób przygotowania:

Wątróbka z papryką
Oczyszczona i dobrze wypłukaną wątróbkę obtoczyć w mące. Czerwoną cebulę obrać i pokroić. Na rozgrzanej patelni usmażyć cebulę z wątróbką. Paprykę opłukać i pokroić , dodać do wątróbki i wlać bulion. Smażyć około 2 minut. Doprawić do smaku musztardą, majonezem, majerankiem i śmietaną, wymieszać. Dodać w razie potrzeby sól i pieprz. Na koniec posypać posiekanym szczypiorkiem. Podawać na ciepło.
Wątróbka z papryką
Oczyszczona i dobrze wypłukaną wątróbkę obtoczyć w mące.
Wątróbka z papryką
Czerwoną cebulę obrać i pokroić. Na rozgrzanej patelni usmażyć cebulę z wątróbką.
Wątróbka z papryką
Paprykę opłukać i pokroić , dodać do wątróbki i wlać bulion. Smażyć około 2 minut.
Wątróbka z papryką
Doprawić do smaku musztardą, majonezem, majerankiem i śmietaną, wymieszać.