Aleksandra

Aleksandra

Kucharz
[Przepisów: 7]

Wątróbka z papryką i pieczarkami

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Wątróbka drobiowa z papryką......

Wątróbka z papryką i pieczarkami

Składniki:

Wątróbka z papryką i pieczarkami

 

  • 600 g wątróbki drobiowej
  • 500 g pieczarek
  • 3 średnie papryki (czerwona, zielona, żółta)
  • 1 duża cebula
  • 4 łyżki oleju
  • maga
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Wątróbka z papryką i pieczarkami
Wątróbkę umyć, osuszyć, przekroić na połówki. Paprykę pokroić w kostkę, pieczarki w plasterki. Na patelni rozgrzać olej. Dodać posiekaną cebulę, watróbkę, pieczarki i paprykę. Posolić, dodać pieprz oraz magę. Dusić na małym ogniu 30-40 minut. Podawać z bagietką lub ziemniakami. Smacznego :).