asiakuchareczka

asiakuchareczka

Starszy Kucharz
[Przepisów: 25]

Wątróbka z pieczarkami i cebulką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszna alternatywa na wątróbkę i szybki obiad

Wątróbka z pieczarkami i cebulką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Wątróbka z pieczarkami i cebulką

 

Sposób przygotowania:

Wątróbka z pieczarkami i cebulką
Wątróbkę myjemy , oczyszczany z żyłek i osuszamy. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz , kładziemy suchą wątróbkę. Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Pieczarki umyte kroimy na cztery części( im większe kawałki tym lepiej ponieważ pieczarki ze względu na ilość posiadanej wody bardzo się kurczą). Na wątróbkę podsmażoną wrzucamy cebulę mieszamy i podsmażamy do momentu aż cebulka będzie na pół miękka .Na to wrzucamy pieczarki i smażymy pod przykryciem około pięciu minut co jakiś czas mieszając. Na koniec przyprawiamy solą i pieprzem.Podajemy od razu ponieważ wątróbka im dłużej leży gotowa tym jest gorsza.Podaję to danie zawsze z ziemniakami. Smacznego!!!
Wątróbka z pieczarkami i cebulką
Wątróbka po wrzuceniu na gorący tłuszcz.
Wątróbka z pieczarkami i cebulką
Zrumieniona wątróbka z dorzuconą cebulką
Wątróbka z pieczarkami i cebulką
Dorzucone pieczarki. Zdjęcie pokazuje jakie kawałki grzybów są najlepsze
Wątróbka z pieczarkami i cebulką
Gotowe danie tuż po ściągnięciu z ognia.