ewaole

ewaole

Szef Kuchni
[Przepisów: 57]

Wątróbka z pomidorami i natką pietruszki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Wątróbka duszona, naprawdę smaczna. Z pomidorami i dużą ilością zielonej pietruszki, podawana z ziemniakami. Polecam !

Wątróbka z pomidorami i natką pietruszki

Składniki:

Wątróbka z pomidorami i natką pietruszki

 

  • 0,5 kg wątróbki drobiowej
  • 2 cebule albo szczypiorek
  • pomidor
  • śmietana 18 %
  • natka pietruszki
  • kostka rosołowa
  • pieprz
  • olej

Sposób przygotowania:

Wątróbka z pomidorami i natką pietruszki
Obieramy cebulę, kroimy w paski i smażymy na patelni z olejem. Wątróbkę myjemy, kroimy na mniejsze lub większe kawałki ( wg uznania) i dusimy razem z miękką już cebulą. Dodajemy pokrojone w kostkę pomidory i chwilkę dusimy. Dolewamy odrobinkę wody, zagęszczamy śmietaną i połową kostki rosołowej. Na koniec dodajemy pokrojoną natkę pietruszki i pieprz. Chwilkę dusimy i podajemy z ziemniakami. PALCE LIZAĆ !