Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Wątróbka z rodzynkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Wątróbka w słodkiej wersji

Wątróbka z rodzynkami Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Wątróbka z rodzynkami

 

  • 50 dag wątróbka drobiowa,
  • 2 szt cebula,
  • 1/2 szkl rodzynki,
  • 3 łyżki płatki migdałowe,
  • 2 łyżki masło,
  • do smaku Sól,
  • do smaku pieprz

 

Sposób przygotowania:

Wątróbka z rodzynkami
Wątróbki umyć, oczyścić i pokroić na części. Na patelni rozgrzać masło, wrzucić posiekaną cebulę i lekko zeszklić. Następnie włożyć wątróbkę, przykryć przykrywką i dusić około 15 minut. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać posypane rodzynkami i płatkami migdałowymi.
Wątróbka z rodzynkami
Etap 1
Wątróbka z rodzynkami
Etap 2