Sposób przygotowania:
Wątróbka z truskawkową salsąEtap 1

Wątróbkę dokładnie przepłukujemy i odsączamy. Gotową rozkładamy i oprószamy świeżo mielonym pieprzem oraz solą.
Etap 2

Każdą z wątróbek kolejno maczamy w mące, jajku i bułce tartej (panierujemy). Tak przygotowane wykładamy na rozgrzany olej i smażymy z dwóch stron do zrumienienia.
Etap 3

Usmażone odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
Między czasie przygotowujemy truskawkową salsę.
Etap 4

Cebule obieramy i kroimy w kostkę. Delikatnie rumienimy ją na oleju. Następnie dodajemy miód i cytrynowy pieprz.
Etap 5

Truskawki przekrawamy na połowę i dodajemy do cebuli. Całość smażymy około 5 minut, by truskawki puściły sok i delikatnie zmiękły. Salsę doprawiamy do smaku pieprzem cayenne i solą.
Wątróbki układamy na liściach sałaty. Na wierzch wykładamy truskawkowy sos. Podajemy!